Ο ρόλος του Συμβούλου είναι σημαντικός και δεν περιορίζεται στην καταχώρηση των στοιχείων. Ένας έμπειρος Σύμβουλος πρέπει να προτείνει σε συνεννόηση με τον Ενεργειακό Επιθεωρητή ακόμη και παρεμβάσεις.

Να συντονίζει τους προμηθευτές ώστε τα έργα να γίνονται σχεδόν ταυτόχρονα και να μπορέσουν οι προμηθευτές να πληρωθούν άμεσα.

Ο έμπειρος σύμβουλος προβλέπει τις κακοτοπιές, προλαβαίνει λάθη και αποφεύγει τις παγίδες. 

Δώστε μεγάλη προσοχή στους συμβούλους που ζητάνε χρήματα για τις υπηρεσίες τους. Οι υπηρεσίες του συμβούλου καλύπτονται κατά 100% από το πρόγραμμα και πληρώνεται με την εκταμίευση των χρημάτων απευθείας στον λογαριασμό του συμβούλου και όχι προκαταβολικά. Άλλωστε ο σύμβουλος μπαίνει οικειοθελώς στο πρόγραμμα, δεν του το επιβάλει κάποιος, οπότε αν θεωρεί την αμοιβή μικρή μπορεί να μην ασχοληθεί. 

Ο έμπειρος σύμβουλος γνωρίζει καλά όλες τις πτυχές του προγράμματος, έχοντας διαβάσει τον οδηγό του προγράμματος με προσοχή (τουλάχιστον 20 φορές) και ενημερώνεται συνεχώς για κάθε νέα διευκρίνηση ή αλλαγή που μπορεί να προκύψει.

Επίσης ελέγχει τα στοιχεία που του παραθέτουν οι προμηθευτές πριν τα περάσει στο σύστημα και τους συμβουλεύει για την ορθή σύνταξη. 

Λαμπρινός Γιάννης
Σύμβουλος Εξοικονόμησης Ενέργειας
KNX Integrator